Burgare

Kommentera
Idag gjorde jag och Joakim jättegoda hamburgare med ajvar och sambal oelek. Jag tänkte ge er receptet, det är superenkelt och tar max 20 minuter att göra!



1. Blanda 1 dl ajvar, 0,5 dl ströbröd och 1 tsk sambal oelek. Låt det stå någon minut så ströbrödet blir mjukt. 
2. Blanda i 500g nötfärs, 1 tsk salt och 1 krm peppar.
3. Gör 8 platta burgare. Stek någon minut i olivolja.... Färdigt!

Till det hade vi potatisklyftor. Blanda klyftorna med 1 msk olivolja och lite salt och peppar, och sedan i en långpanna in i ugnen på 225 grader i 30 minuter.
 
Till det hade vi babyspenat, silverlök och tomat. Personligen gillar jag inte rå lök så mycket, men spenat och tomat är gott! Nästa gång får det bli soltorkade tomater och parmesanost också, det hade blivit supergott tror jag.