Inatt hade jag lust att se film, men eftersom jag somnar så fort jag startar en film måste jag göra något samtidigt. Jag bestämde mig alltså för att ställa mig och hacka grönsaker och göra lunch tills idag. Testade på att göra en soppa, men jag vågade inte mixa för mycket (grannar ni vet, de har för sig att de ska SOVA! Mitt i natten!), så det blev snarare en pudding än en soppa. Lite mer vatten hade nog gjort tricket ;)

 
Ingredienser
1 fänkål
½ purjolök 
2 avokados
2 selleristänger
1 pressad citron
½ tsk havssalt
Vatten
 
Mixa, klart! Tips Ha två isbitar i mixern om det ska ätas i sommarvärmen.

Giftigt grön snabblunch

Vegan Kommentera
Inatt hade jag lust att se film, men eftersom jag somnar så fort jag startar en film måste jag göra något samtidigt. Jag bestämde mig alltså för att ställa mig och hacka grönsaker och göra lunch tills idag. Testade på att göra en soppa, men jag vågade inte mixa för mycket (grannar ni vet, de har för sig att de ska SOVA! Mitt i natten!), så det blev snarare en pudding än en soppa. Lite mer vatten hade nog gjort tricket ;)

 
Ingredienser
1 fänkål
½ purjolök 
2 avokados
2 selleristänger
1 pressad citron
½ tsk havssalt
Vatten
 
Mixa, klart! Tips Ha två isbitar i mixern om det ska ätas i sommarvärmen.
Jag har faktiskt aldrig ätit grönsaker som ska doppas i dipp. Jag vet att alla andra har det, och jag har alltid velat testa. Det är väldigt oklart varför jag inte har gjort det förut, då det knappast kunde bli enklare. Tänkte att idag ska bli dagen, så i förrgår (hehe ja jag vet, det krävs en hel del framförhållning) blötlade jag nötterna, men glömde bort dem tills runt tre inatt. Så ja, vid tre inatt stod jag och mixade cashewnötter. Dippen visade sig vara helt jäkla underbar, så jag var tvungen att använda den som pålägg på pizzan till lunch. Från och med idag tänker jag aldrig äta en måltid igen utan cashewdipp. 
 
 
Ingredienser
2 dl cashewnötter
1 pressad citron
Jättemycket (nåja) gräslök
En gnutta havssalt
 
Blötlägg cashewnötterna ett par timmar, gärna över natten. Mixa sedan alla ingredienserna till den konsistens du vill ha. Ibland behövs någon deciliter vatten för att göra den riktigt len. 

Dipp av cashewnötter

Vegan Kommentera
Jag har faktiskt aldrig ätit grönsaker som ska doppas i dipp. Jag vet att alla andra har det, och jag har alltid velat testa. Det är väldigt oklart varför jag inte har gjort det förut, då det knappast kunde bli enklare. Tänkte att idag ska bli dagen, så i förrgår (hehe ja jag vet, det krävs en hel del framförhållning) blötlade jag nötterna, men glömde bort dem tills runt tre inatt. Så ja, vid tre inatt stod jag och mixade cashewnötter. Dippen visade sig vara helt jäkla underbar, så jag var tvungen att använda den som pålägg på pizzan till lunch. Från och med idag tänker jag aldrig äta en måltid igen utan cashewdipp. 
 
 
Ingredienser
2 dl cashewnötter
1 pressad citron
Jättemycket (nåja) gräslök
En gnutta havssalt
 
Blötlägg cashewnötterna ett par timmar, gärna över natten. Mixa sedan alla ingredienserna till den konsistens du vill ha. Ibland behövs någon deciliter vatten för att göra den riktigt len. 
För ett tag sedan skrev jag receptet på förrätten jag åt på nyårsafton. Här hittar ni den. Till huvudrätt sedan åt jag tacos. Den var himmelskt god, jag önskar jag kunde äta detta till middag varje dag. Det kommer i alla fall definitivt bli nya fredagsmyset!
 
Jag valde att använda romansallad som "tacobröd" på grund av att det är så tunt, och inte påverkar smaken på fyllningen så mycket. Det går förstås att använda annat också! Jag valde också att enbart använda tacofärs, guacamole och salsa som fyllning. Mangoldbladet och tomaten la jag dit för att få en mer varierad bild, men insåg i efterhand att det hade vart snyggare utan. Tur att jag inte valde att bli fotograf i alla fall!

 
Tacofärs
100 gram valnötter
Jättemånga soltorkade tomater (jag köpte ett paket bara, men det kan väl aldrig bli för mycket?)
Några kvistar koriander
2 msk tamari (jag skulle tro att vanlig japansk soja också fungerar)
1,5 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
3 klyftor vitlök (kan heller aldrig bli för mycket av)

Mixa!


Salsa
4 tomater
1 hackad paprika (gul ger snyggast färg!)
1 lök
Några kvistar koriander
0,5 tsk cayennepeppar
3 gröna pepparfrukter
0,5 tsk havssalt
 
Mixa en jättekort stund så det blir grovt hackat. Mixar du bara lite för länge blir det soppa istället. Tips Denna salsan är väldigt, väldigt stark. Tillsammans med färsen och guacamolen är hettan jättegod, men annars går det ju att byta pepparfrukterna mot något mildare, eller skippa dem helt. 
 
Guacamole
2 avocados
1 citron
Havssalt
Spiskummin
Paprikapulver
1 vitlöksklyfta
 
Skala och kärna ur avocadosarna, och mosa med gaffel i en skål tillsammans med saften från citronen. Krydda efter smak! Pressa i vitlök. 
 

Himmelskt god och enkel tacos

Vegan En kommentar
För ett tag sedan skrev jag receptet på förrätten jag åt på nyårsafton. Här hittar ni den. Till huvudrätt sedan åt jag tacos. Den var himmelskt god, jag önskar jag kunde äta detta till middag varje dag. Det kommer i alla fall definitivt bli nya fredagsmyset!
 
Jag valde att använda romansallad som "tacobröd" på grund av att det är så tunt, och inte påverkar smaken på fyllningen så mycket. Det går förstås att använda annat också! Jag valde också att enbart använda tacofärs, guacamole och salsa som fyllning. Mangoldbladet och tomaten la jag dit för att få en mer varierad bild, men insåg i efterhand att det hade vart snyggare utan. Tur att jag inte valde att bli fotograf i alla fall!

 
Tacofärs
100 gram valnötter
Jättemånga soltorkade tomater (jag köpte ett paket bara, men det kan väl aldrig bli för mycket?)
Några kvistar koriander
2 msk tamari (jag skulle tro att vanlig japansk soja också fungerar)
1,5 tsk spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
3 klyftor vitlök (kan heller aldrig bli för mycket av)

Mixa!


Salsa
4 tomater
1 hackad paprika (gul ger snyggast färg!)
1 lök
Några kvistar koriander
0,5 tsk cayennepeppar
3 gröna pepparfrukter
0,5 tsk havssalt
 
Mixa en jättekort stund så det blir grovt hackat. Mixar du bara lite för länge blir det soppa istället. Tips Denna salsan är väldigt, väldigt stark. Tillsammans med färsen och guacamolen är hettan jättegod, men annars går det ju att byta pepparfrukterna mot något mildare, eller skippa dem helt. 
 
Guacamole
2 avocados
1 citron
Havssalt
Spiskummin
Paprikapulver
1 vitlöksklyfta
 
Skala och kärna ur avocadosarna, och mosa med gaffel i en skål tillsammans med saften från citronen. Krydda efter smak! Pressa i vitlök.