Vegan: Majsplättar med avokadosalsa

En kommentar
Jag gillar att laga mat, och som jag skrev igår tänker jag börja skära grönsaker hela tiden med min nya manick. Jag och Joakim har tänkt testa att äta veganmat nu ett tag, och idag testade jag mitt första recept. Det var jätteroligt att springa omkring inne på ica och leta upp allt mjölkfritt, det finns hur många alternativ som helst! Nu har vi havremjölk, sojamjölk, rismjölk, mandelmjölk och soyghurt. Köpte på oss lite olika sorters grädde och smör också. 

Hur som helst, dagens recept stal jag från vegoriket.se. 

Majsplättar
2 dl majsmjöl
1½ dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2½ dl sojayoghurt
1 dl vatten
2 msk olivolja
1 dl majskorn
½ gul lök, finhackad
½ grön paprika, finhackad
2 msk färsk koriander, finhackad 





1. Blanda vetemjöl, majsmjöl, salt och bakpulver


2. Rör i majs, koriander, lök och paprika


3. Häll i olivolja, vatten och sojayoghurt. Jag hade såklart glömt att jag behövde yoghurten till detta receptet, så jag köpte en med smak av jordgubb. Därför bytte jag ut yoghurt och vatten, och hade i 3,5 dl sojamjölk istället. Det blev jättebra ändå.


4. Klicka ut i stekpanna. I receptet stod det att man skulle ha rapsolja, men hade ingen hemma så det fick bli olivolja.

Avokadosalsa
2 avokado, hackad
½ rödlök, finhackad
1 msk citronsaft
2 msk färsk koriander, finhackad

 

 
 Blanda alla ingredienser och servera med majsplättarna. Smaklig måltid!
 
 
1 LITZIUMWORLD ^V^:

skriven

sv: tack så mycket du! :)